Regionaal wegverkeersleider

warning: Missing argument 1 for zen_breadcrumb(), called in /var/www/scopeconsultants.nl/httpdocs/themes/zen/zen/node-page.tpl.php on line 58 and defined in /var/www/scopeconsultants.nl/httpdocs/themes/zen/zen/template.php on line 48.

Regionaal wegverkeersleider

Print deze pagina

Ben je als HBO- of WO Verkeerskundige afgestudeerd en heb je ambities om in het verkeersmanagement door te groeien, dan zorgen wij ervoor, dat je stap voor stap wordt klaargestoomd.

“Lerend Werken” op een Verkeersmanagement Centrale houdt o.a. in, dat je behalve de vereiste certificaten of opleiding ook aan belangrijke kerncompetenties moet voldoen. Is dat het geval, dan kun je een leerwerktraject volgen van 1 jaar. Om als verkeersleider in spé aan het werk te gaan, ga je het vak onder begeleiding van een mentor in de praktijk beoefenen. Je volgt een aantal vakopleidingen en oefeningen waarmee jonge ingenieurs zich snel de praktijk en de theorie eigen kunnen maken. Na het afronden van het leerwerkjaar heeft de kandida(a)t(e) uitstekende kansen om zijn of haar carrière, structureel verder uit te bouwen, zowel binnen als buiten de overheid.

Het vakgebied verkeer- en watermanagement is dynamisch, afwisselend en zelfs spannend. Je hebt dagelijks te maken met automobilisten en vervoerders op het hoofd- en onderliggende wegennet. Zo nodig doen hulpdiensten, politie en verkeersinspecteurs van Rijks- en Provinciale waterstaat daar hun werkzaamheden, om de doorstroming van het verkeer te optimaliseren. 

Er zijn mogelijkheden om door te groeien naar de functie van Regionaal Wegverkeersleider. Daarnaast zijn er ook een reeks carrière kansen, voor kandidaten die belangstelling hebben voor een vlotte en veilige afhandeling van verkeer op het water.

Belangstellende kandidaten kunnen zich vooraf al bij ons inschrijven. Zie onze vacatureoverzicht.